07th velj.2016

Sumatra PDF

by Goran Krstičević
Što je Sumatra PDF? Sumatra PDF je besplatni preglednik PDF, ePub i Mobi (eBook), XPS, DjVu, CHM, CBZ i CBR (stripovi) datoteka za Windows. Nije nešto specijalno opremljen mogućnostima, ali zato spada među najbrže i najkorektnije čitače PDF-ova. Program je malen, prijenosan i pokreće se iznimno brzo, a visok prioritet…

Sumatra PDF

Sučelje - 50%
Mogućnosti - 60%
Jednostavnost - 95%
Veličina - 95%

75%

Sumatra PDF je besplatni preglednik PDF, ePub i Mobi (eBook), XPS, DjVu, CHM, CBZ i CBR (stripovi) datoteka za Windows.

User Rating: Be the first one !

Što je Sumatra PDF?

Sumatra PDF je besplatni preglednik PDF, ePub i Mobi (eBook), XPS, DjVu, CHM, CBZ i CBR (stripovi) datoteka za Windows. Nije nešto specijalno opremljen mogućnostima, ali zato spada među najbrže i najkorektnije čitače PDF-ova. Program je malen, prijenosan i pokreće se iznimno brzo, a visok prioritet je i jednostavnost i kompaktnost korisničkog sučelja. Moderan dizajn korisničkog sučelja kod ovog programa možete zaboraviti. Premda nije sposoban odraditi neke stvarčice koje se očekuju od kvalitetnih čitača PDF-ova (dobar je primjer popunjavanje obrazaca), to nadoknađuje drugim značajkama.

Dolazi u dva oblika — kao klasična aplikacija koju je potrebno instalirati pri čemu je moguće postaviti i proširenja za tri poznata Web preglednika (Chrome, Firefox i Operu), ali i kao portabilan program pa ga je uvijek moguće imati pri ruci kako biste otvarali omiljene vam dokumente.

Navigacija unutar dokumenata je riješena na način sličan drugim programima ovakve vrste i tu nema posebnih zamjerki. S lijeve strane će biti prikazan popis bookmarka (ako ih dokument uopće ima definirane), linkovi unutar dokumenta su aktivni, tu je i mogućnost elementarnog pretraživanja, a moguće je elegantno preskakati stranice unutar dokumenata i, na primjer, skočiti na njegov sam kraj ili na specifičnu stranicu.

Od drugih sitnica, svakako treba izdvojiti mogućnost da će pri svakome pokretanju biti prikazan i pregled najčešće čitanih dokumenata, ali i da je program višejezičan pa se uz druge jezike ovdje našao i hrvatski jezik.

Preuzimanje

Sumatra PDF preglednik datoteka možete preuzeti ovdje.

Povratne informacije

Pronašli ste bug? Možete ga prijaviti (na engleskom jeziku) ovdje. Za pitanja ili povratne informacije o Sumatra PDF pregledniku iskoristite forum.

Više informacija

Ako želite biti informirani o novim ažuriranjima i ostalim informacijama vezanim za SumatraPDF popratite SumatraPDF na Google+ društvenoj mreži.

Ako vam je potreban priručnik možete ga preuzeti ovdje. Naravno, posjetite i wiki stranice za više informacija.

Licenca

Sumatra PDF preglednik objavljen je pod GPLv3 licencom.