16th velj.2014

Saved.io – pristupite zabilješkama sa bilo kojeg uređaja

by Goran Krstičević

Danas možemo pristupiti Internetu sa različitih uređaja – računala, prijenosnika, tableta, pametnog telefona … ‘Surfajući’ bespućima Interneta vjerovatno ste više puta naišli na zanimljiv članak, fotografiju, video i sl. te odlučili određenu poveznicu spremiti u zabilješke (eng. Bookmarks). Dodavanje zabilješke na računalu je relativno jednostavno – danas svaki moderni preglednik ima ugrađenu ovu mogućnost. Dodavanje zabilješki na pametnom telefonu ili tabletu također je jednostavno. Međutim, što ako želimo imati zabilješke za sve navedene uređaje na jednom mjestu – sinkronizirane? U tome slučaju možemo naići na problem jer postoji velika mogućnost da naš omiljeni preglednik koji koristimo na računalu nije kompatibilan sa operacijskim sustavom koji koristimo na pametnom telefonu ili tabletu. Danas ćemo vam predstaviti Saved.io – najbrži način spremanja poveznica u oblak.

Prije nego počnete koristiti Saved.io potrebno je kreirati račun. Registrirati se možete ovdje. Registracija je poprilično brza i možete početi koristiti uslugu odmah nakon registracije. Korisničko sučelje je pregledno i jednostavno je za korištenje.

Saved.io-01

Saved.io – Korisničko sučelje

Sastoji se od dva stupca u kojima su organizirane vaše zabilješke, forme za pretraživanje, te padajućeg menija u kojem se nalaze liste koje ste kreirali. Postupak spremanja poveznica je više nego jednostavan – sve što morate napraviti je dodati saved.io/ prije same poveznice. Npr. ako želimo spremiti poveznicu za Facebook u URL upisujemo saved.io/http://facebook.com. Ako želimo spremiti poveznicu za Facebook u listu društvene mreže u URL upisujemo društvene-mreže.saved.io/http://facebook.com.

Saved.io premošćuje jaz izmežu različitih platformi i uređaja. Ako ste u potrazi za sličnom aplikacijom ili uslugom preporučujemo da probate Saved.io.