09th pro.2016

Malwarebytes 3.0 – ubojica antivirusnih programa

by Goran Krstičević

Malwarebytes je jedan od nekolicine softvera namijenjenog zaštiti računala koji je zaista koristan. Jedan je od vodećih programa koji služi zaštiti od malwarea, a cilj mu je postati kompletna zamjena za antivirusne programe.

malwarebytes

Malwarebytes 3.0 je upravo izašao te sa sobom donio sveobuhvatnu zaštitu protiv različitih vrsta prijetnji koje općenito nisu obuhvaćene redovnim antivirusnim rješenjima. Nova verzija stvorena je “od nule”.

Što je novo?

Malwarebytes od sada nudi kombinaciju Anti-Malware, Anti-Ransomware, Website Protection i Anti-Exploit zaštite. Anti-Exploit i Anti-Ransomware moduli od sada upotrebljavaju signature-less tehnologiju koja donosi naprednu zaštitu. U usporedbi s prošlom nadogradnjom Malwarebytes 3.0 skenirati će računalo četiri puta brže.

Osim toga, poboljšanja se vide i na upotrebljivosti programa — od sada je integriran u Windows Action Center, automatski provjerava nadogradnje te će vas samo u iznimnim slučajevima tražiti da ponovno pokrenete računalo nakon skeniranja.

Što ako koristim stariju verziju programa?

Korisnici koji koriste stariju verziju programa ne moraju plaćati dodatni novac kako bi koristili novu verziju. Dovoljno je instalirati verziju 3.0 preko postojeće verzije. Ako po prvi puta planirate koristiti ovaj zaista koristan program probnu verziju možete preuzeti ovdje. Premium verziju programa možete dobiti za 39,99$ godišnje.

Smatrate li da je ovaj update Malwarebytes-a koristan? Ne zaboravite ostaviti povratnu informaciju u komentarima ispod.